13 augusti 2006

Ett brev


Hej!

Det var ett tag sedan, men nu är det såhär: Pophösten 2006 kommer vara den finaste pophöst du ännu inte upplevt. Det kommer bli en sjuhelvetes revival för Bright Eyes eftersom Conor kommer göra allt för att, om inte stoppa det, i alla fall få regnet att värma dig lite mer. Lua kommer bli den låt du återkommer till i september, du kommer att lyssna på den tillsammans med din älskling när ni dricker te och tittar på löven som faller mot den våta asfalten. Mr Suitcase kommer få dig att helt plötsligt tycka att oktober är en jäkligt motiverad månad eftersom den ger dig tid att sitta inne och pula ihop ditt eget euro-anthem. I november kommer inte att fatta någonting förrän Jeff Buckley har väst "Hallelujah" rakt in i ditt öra ett antal hundra gånger. Efter detta kommer du att lyssna på Cohens original och bli besviken. För att bota denna besvikelse dricker du whiskey och lyssnar på Springsteen. Och i december, då finns han där igen, Johann Sebastian Bach och hans fulländade Juloratorium som räddar dig varje jul. När du slår på öppningskoralen på första advent (efter att du gått i högmässan) så kommer du förstå igen. Hur kunde du egentligen glömma den där fantastiska musiken under resten av året? Visst, du har lyssnat på H-mollmässan från och till, och vid påsk lyssnade du ju på både Matteus- och Johannespassionen. Flera gånger. Men juloratoriet, det är någonting speciellt det. På julafton kommer du i vanlig ordning bli besviken, inte på paketen, utan snarare på att musiken är så fruktansvärt dålig. Detta leder till att du stänger in dig och lyssnar på Bach för att sedan gå på midnattsmässa och finna Jesus. Under en kort stund förstår du vad julen egentligen handlar om. Detta går dock över mycket snabbt och redan på annandag jul är du ute och shoppar på mellandagsrean. Du köper jävligt snygga jeans. Och ger inte Jesus en tanke förrän påsk. Däremellan kommer fastan, men det skiter du högaktningsfullt i.

Så hade jag tänkt ha det i alla fall. Vill du hänga på?

Med Vänliga Hälsningar

/Petter, i en etta i Örebro 13/8 -06 (Jag bor på Norr. Kom gärna in på en kopp fika, men ring först så jag hinner slänga ihop någonting. Dessutom kollar jag gärna på Champion's league i sällskap med glada vänner)



Förutom detta tänker jag läsa Shaktar varje dag, lyssna på deras tips, ladda hem nya, fräscha mp3:or, gå på Oh!Jays!, vara med min älskling, sjunga i OP, sjunga i London, tycka att regnet är fint och lyssna på Kalle Js skiva. Det räcker så, så länge. Och så vill jag att fler vänner startar bloggar så att det inte bara är jag som skriver en massa meningslösa saker hela tiden.

Good times on the rise?

Inga kommentarer: